Трка на Поезијата 2023

  • 25.03.2023
По трет пат ќе се рецитира во Струга, АК Спортски мостови и Струга повторно ќе бидат домаќини на улицата трчање по врелиот асфалт, забава и дружење.
Бидете повторно со нас, цел викенд во Струга проследен со многу забава и трчање.
И годинава стандардните атлетски трки на жешкиот асфалт на 5км и 10км традиционално со рекреативен или натпреварувачки карактер, а ден порано на 20 мај најпопуларната Детска трка која ќе се одржува во пет годишни категории од 5 до 13 години.
Агендата за викендот од 18 до 20 мај е следна:
• 18 мај (четврток)
• 16:00 – 20:00 ЕКСПО на нашиот добро познат Камп Извиднички простор.
• 19 мај (петок)
• 14:00 – 21:00 EXPO на нашето добро познато место на Камп Скаут.
• 20 мај (сабота)
• 08:00 – 19:00 EXPO на нашиот добро познат сајт Camp Scout.
• 15:00 Прес конференција, прогласување на победникот на конкурсот за поезија.
• 18:00 Почеток на Детската трка (Главен пазарен мост, почеток)
• 19:30 - ПАСТА забава
• 21 мај (недела)
• 08:00 часот Почеток на настанот
• 08:15 Загревање
• 08:30 Почеток на трките на 5к и 10к. (Масовен почеток на двете трки)
• 11:00 часот Прогласување на најдобрите
• 12:30 ПО ТРЧАЊЕ Забава
За повеќе информации и детали следете не на социјалните мрежи и на нашата официјална веб-страница www.poetryrun.mk
Сподели