Услови за учество на „Трка на Поезијата“ во Струга 2021 година

Ве молиме, пред да се регистрирате, бидете внимателни додека ги читате следниве упатства, кои ќе ви помогнат во ориентацијата и различните ситуации за време на подготовката и учеството на Трка на Поезијата во Струга.

 

Трка на Поезијата во Струга е организиран од правилата на ИААФ, правилата на БАФ и предлозите за 2021 година, од страна на организаторот.

Условите за учество на Трка на Поезијата во Струга се предмет на Општите услови на натпреварот и се задолжителни за секој регистриран учесник на настанот. Секој учесник на Трка на Поезијата во Струга ќе започне на своја одговорност и ризик! Секој учесник е лично одговорен за својата одлука за неговата / нејзината физичка состојба и можноста да ја заврши целата далечина во избраната категорија.

За време на натпреварот, препорачливо е да не слушате музика и да не носите слушалки од безбедносни причини. Водичи или други лица на велосипеди (или други средства) не смеат да ги придружуваат учесниците и затоа ќе бидат исклучени од полицијата или од организаторите.

Според правилата на IAAF, прифаќањето освежување е дозволено само во областите на станицата за освежување.

Сите учесници мора да ги почитуваат упатствата на судиите, техничките лица и организаторите.

Повреда на овие правила може да доведе до дисквалификација!

По регистрацијата преку Интернет, можете да изберете да плаќате со кредитна картичка или во Банка со уплатница.

ВАЖНО: Ако ја платите котизацијата со Кредитна картичка, но не можете да го добиете пакетот за почеток од некоја причина и не можете да учествувате, уплатената сума за регистрација нема да ви биде вратена.

 

Прифаќам дека правата за пропорционална употреба на моето име, глас, фотографија или видео материјал му припаѓаат на организаторот, вклучително и сите видови рекламирање на радио, ТВ и Интернет и други комерцијални активности на организаторот.

 

Прва фаза од 15.02.2021 до 28.02.2021 година, втора фаза од 01.03.2021 до 04.04.2021 година и трета фаза од 05.04.2021 до 02.05.2021 година

Рекреативна 5 км прва фаза 600 мкд., втора фаза 700 мкд. и трета фаза 800 мкд.

Главна 10 км прва фаза 700 мкд., втора фаза 800 мкд. и трета фаза 900 мкд.

Детска 1 км / / 200 мкд.

Котизацијата вклучува:

 

Учество на трката

Торба за завршница

Стартен број со 4 безбедносни иглички

UHF чип

Pic2Go фотографии од целиот настан

Специјална маичка со логото на трката

Уникатен финиш медал за успешно завршување н трката

Пристап на сите освежителни места

Диплома за завршување (on-line)

Медицинска нега за време на трката

Подароци од нашите спонзори

Осигурување од повреди за време на трката

Организаторот ги задржува своите права да изврши промени во секое време на горенаведените правила доколку е потребно., Доколку има потреба и како што смета дека е потребно.