Соблекувални, Соба за багаж, Тоалети

Соблекувални

До областа за почеток / крај ќе бидат поставени шатори. Објектите ќе бидат отворени пред и по трката.

Складирање на багаж

Во стартниот пакет, ќе добиете налепница за вашиот багаж која доколку го оставате ќе мора да е на видно место од торбата/ранецот и истите ќе ги оставате на местото одредено за оставање. Организаторите не се одговорни за какви било скапи предмети, телефони, накит и други предмети доколку истите бидат изгубени.

Тоалети

Ќе бидат инсталирани преносни тоалети во близина на старт/крај на трката.

Освежителни станици

Ќе има станици за освежување, поставени околу 2 километри по патеката. Тие ќе понудат изо-пијалоци, вода, овошје, за да ви помогнат при трчањето. На крајната површина ќе има дополнителна станица со овошје, топли пијалоци и мали бисквити.

Тајмингот

Сите учесници на трката ќе добијат стартен број со ЧИП во стартниот пакет, кој ќе мора да го носат на видно место, времето се мери преку ЧИП и не е возможно кратење на трката бидејќи мерните станици ќе бидат поставени долж трката.

Рангирање и возрасни групи

Рангирањето е индивидуално за трките на 5км и 10км за мажи и жени.