Главна трка 10 км

Поголемиот дел од патеката поминува покрај езеро и еден дел низ срцето на Струга, покрај реката Црн Дрим и низ повеќе историски знаменитости на градот.

  • Финишер медал
  • Осигурување
  • Стартен број со чип
  • Drifit маица
  • Pic2go фотографии
  • Online диплома
  • Подароци од спонзори
Loading...

23 мај

Дата на трката

120 минути

Временско ограничување

08:30

Почеток на трката

Награди за учесниците на Трка на Поезијата кој што со своето време ќе се најдат на најдобро рангираните места.

1 место

златен медал

9000 мкд

2 место

сребрен медал

7000 мкд

3 место

бронзен медал

6000 мкд

4 место

финишер

2000 мкд

5 место

финишер

1000 мкд

Натпреварувачите кои што ќе се победници на трката (првите три места) ќе добијат и пехар за освоеното место и дополнителни награди на нашите спонзори.

Победниците ќе добијат и печатена ДИПЛОМА на самото прогласување!

Подигнувањето на стартните пакети ќе започне на 20.05.2021 година на однапред одредената локација која ќе бидат сите учесници известени најкасно до 15.05.2021 година.

При подигањето на стартните пакети мора да ја имате вашата информација (електронска потврда или печатена) за регистрација на вашата уплата за да го подигнете Вашиот пакет. За да подигнете стартен пакет на друг натперварувач, мора да ја покажете неговата потврда за регистрацијa во тврда копија.